Waarom naakt slapen not done is

Een aantal jaar geleden hoorde je nog regelmatig dat naaktslapen goed voor je is. Of er destijds ook echt veel naakt sliepen weten we niet, maar het lijkt ons sterk. Wat we wel weten, zijn de voordelen van niet naakt slapen. In dit artikel lees je een aantal redenen waarom je niet naakt zou moeten slapen.

Bevorderlijk voor seksleven en nachtrust

Veel jongeren kiezen ervoor om in hun ondergoed te slapen. Vooral bij jonge mannen is dit erg populair. Vrouwen dragen over het algemeen liever een pyjama of nachtjapon in bed. Slapen in een boxershort is stukken beter dan slapen in een pyjama, want zo een pyjama houdt lichaamswarmte vast. Je zult nu denken: maar dat is toch belangrijk in bed? Dat klopt, maar daar heb je dekens voor. Wanneer je in je ondergoed slaapt, kan je lichaamstemperatuur een paar graden dalen waardoor je beter slaapt. Je valt eerder in slaap en je wordt niet wakker vanwege de hitte. Verder geeft het ook een boost aan je seksleven, want je vriendin vind je natuurlijk een stuk sexyer in je boxershort dan in een wijde pyjama. Bovendien hoeft ze nog maar één kledingstuk uit te trekken om aan de slag te kunnen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ’s nachts een comfortabele boxershort draagt. Bjorn Borg boxers staan bijvoorbeeld bekend om hun draagcomfort. Zorg er voor dat je de juiste maat draagt, want anders kun je nog niet lekker slapen.

Pyjama’s voor koukleumen

Natuurlijk zijn er ook mensen die liever gewoon een pyjama dragen, omdat ze chronische koukleumen zijn. Er zijn ook veel mensen die alleen in de winter een pyjama dragen. Schiesser pyjama’s staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze lekker zacht zijn en lang mee gaan door de hoge kwaliteit. Voor mensen die het echt snel koud hebben, heeft dit merk zelfs pyjama’s van badstof.

Een reactie plaatsen