Vlakschuurmachine voordelen

Waarom een vlakschuurmachine gebruiken?

Als klusser heb je voornamelijk de keuze uit de band-, vlak- en deltaschuurmachine. Zelfs naast deze schuurmachines zijn er nog een heleboel andere schuurapparaten. Waarom zou je dan eigenlijk kiezen voor een vlakschuurmachine? Wat heeft een vlakschuurmachine te bieden, wat andere schuurmachines niet hebben? Nou, over het algemeen zijn alle schuurmachines bedoeld om te schuren, maar er zijn wel degelijk verschillen. Deze verschillen komen met name terug in de prijs, mogelijkheden en kracht. Als er over een schuurmachine wordt gesproken komt vaak een vlakschuurmachine als eerste in je op. Vlakschuurmachines zijn namelijk één van de beste verkochte schuurmachines. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Nou, vanwege onderstaande voordelen:

Voordelig

Een vlakschuurmachine is redelijk voordelig als je deze met een band- of excenterschuurmachine vergelijkt. Dit heeft vooral te maken met de eenvoudige techniek waarover deze machine beschikt. De schuurmachine schuurt namelijk door middel van een trilling. Deze techniek wordt al vele jaren toegepast, waardoor de schuurmachine qua ontwikkelingskosten in principe is afgeschreven. Dit betekent dat de prijs van deze schuurapparaten zal blijven dalen! Zo zijn er al vlakschuurmachines verkrijgbaar voor 25 tot ongeveer 100 euro.

Breed inzetbaar

Een 2e voordeel van een vlakschuurmachine is dat deze breed inzetbaar is. Je kunt hem namelijk gebruiken voor het schuren van grote oppervlakken, maar ook voor kanten of hoeken. Dit is voor een excenter- of bandschuurmachine jammer genoeg niet mogelijk. Echter kun je met deze machines wel in een hoog tempo schuren. Toch raden wij een vlakschuurmachine aan als je op zoekt bent naar een schuurmachine voor huis en tuin klussen. Het zal je verbazen welke mogelijkheden deze machine je allemaal heeft te bieden.

Eenvoudig in gebruik

Het bedienen van een vlakschuurmachine gaat ook nog eens erg eenvoudig. Sommige merken geven je de mogelijkheid om de aan/uit knop vast te zetten. Hierdoor hoef je niet continue de aan/uit knop in te houden. Bij het iets verder indrukken van de aan/uit knop gaat de machine weer naar handmatige bediening. Daarnaast kun je met een vlakschuurmachine ook niet veel fouten maken. Hij is niet zo agressief als een bandschuurmachine en dat vinden veel klussers erg prettig.

Bron: http://www.schuurmachineskopen.nl/vlakschuurmachine/

Een reactie plaatsen