Online schilderles

Voordelen van online schilderles

Tegenwoordig kiezen steeds meer kunstenaars ervoor om online schilderles te volgen. De reden hiervan is dat online schilderles voordeliger is, dan wanneer je bijvoorbeeld een schilderworkshop zou volgen. Naast de prijs hebben online schilderlessen nog meer voordelen voor de cursist. Weten welke voordelen dit zijn? Scrol dan snel verder en kom alles te weten over het volgen van online schilderles.

Meer flexibiliteit

In principe kun je deze schilderlessen overal volgen. Het enigste wat je nodig hebt is een mobile device, zoals bijvoorbeeld een tablet, en Wifi. Daarnaast kunnen online schildercursussen bestaan uit e-books of een online account. Wanneer de cursus gebaseerd is op e-books krijg je deze in meeste gevallen per mail toegestuurd. Bij een online account hoef je alleen maar in te loggen, zodat je het lesmateriaal kunt raadplegen.

Online begeleiding

In vergelijking met bijvoorbeeld een schilderworkshop krijg je bij een online schildercursus geen professionele begeleiding. Dit kan als een nadeel worden gezien, omdat je niet meteen vragen kunt stellen. Echter is het wel mogelijk om online begeleiding aan te vragen. Deze begeleiding wordt per mail, WhatsApp of Skype gegeven door een professionele kunstenaar. Daarnaast beschikken sommige cursussen ook nog over een privé Facebookgroep waarop je tips en ideeën met andere cursisten kunt delen.

Totaalpakket

Veel online schilderles aanbieders hanteren meestal een totaalpakket. Bij zo’n totaalpakket krijg je naast lesmateriaal ook een aantal schildersmaterialen. Denk hierbij aan tubes verf, penselen, paletmes etc. Hierdoor kun je vrijwel meteen beginnen met schilderen. Echter is het wel belangrijk om ook nog een schildersdoek te halen waarop je de verf kunt aanbrengen.

Stap voor stap schilderen

Met behulp van een online cursus schilderen leer je stap voor stap schilderen. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van filmpjes waarin een schilderij wordt opgebouwd. Denk hierbij aan de schets (compositie), verven van de achtergrond, aanbrengen van de grote lijnen, details en het zetten van de handtekening. Daarnaast leer je bij een schildercursus meerdere technieken toepassen en verf op een juiste manier mengen.

Bron: http://www.acrylverfschilder.nl/

Een reactie plaatsen