Voetbal wordt steeds populairder

In Nederland is voetbal al jaren de meest populaire sport, en deze populariteit blijft alsmaar groeien. Bovendien is vrouwenvoetbal enorm in opkomst. Kortom voetbal is voor iedereen en is mateloos populair. Dit blijkt onder andere uit het aantal leden van voetbalbond KNVB, het aantal mensen dat in stadions wedstrijden gaat bezoeken en het aantal abonnees van zenders als Fox Sports.

Onlangs gaf voetbalbond KNVB aan dat het aantal leden dat lid is van de bond, steeds blijft groeien. Zo komen er zowel bij junioren als senioren steeds meer leden bij. Jong en oud gaat dus meer voetballen. Een leuke trend natuurlijk, maar ook goed voor de algehele gezondheid van mensen. Dat er vanuit de overheid steeds meer geld in sport, en dus ook amateursport, wordt gestoken, is daarbij een goed signaal.

Ook de voetbalstadions in Nederland zitten steeds voller. Zo concludeerde Voetballogie.com dat de stadions steeds voller zitten de laatste jaren. Dit komt onder andere door het terugdringen van de economische crisis, men heeft meer geld beschikbaar voor dergelijke bezoeken. Daarnaast is het in stadions veiliger dan ooit en bieden clubs van alles aan voor jong en oud, om het iedereen naar de zin te maken.

Bovendien is het steeds aantrekkelijker om voetbal op je eigen tv te kijken. Al een aantal jaar zit live voetbal uit de eredivisie achter de decoder, maar wordt het steeds meer betaalbaar. Aanbieder Fox Sports heeft onlangs haar prijzen weer verlaagd, waardoor je voor 7,50 euro per maand al live kunt genieten van al het eredivisie voetbal. Een unieke kans dus voor iedere voetballiefhebber.

Heeft u kinderen die willen voetballen of denk je er aan om zelf de voetbalschoenen aan te trekken? Het aantal voetbalverenigingen in Nederland blijft ooit groeien, dus ga eens langs bij de vereniging bij jou in de buurt en bekijk of het ook iets voor jou is!

Een reactie plaatsen