tennisschoenen

Het nut van goede tennisschoenen

Grip van tennisschoenen

Iedereen weet dat je voor tennis speciale tennisschoenen nodig hebt, want zonder goede tennisschoenen zal het een stuk moeilijker worden om niet uit te glijden en genoeg grip op de baan te houden. Baansoorten verschillen namelijk in het opvangen van de schokken en de mate van het wegglijden. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat de wrijving van grote invloed is op het blessurerisico, groter nog dan de schokabsorptie. Hoe dit komt? Door belasting op een baan waar gegleden kan worden lager is door de langere remweg.

Soorten tenniszool

Er zijn drie soorten tenniszool voor de tennisbaan, de eerste is tapijt, deze zool heeft weinig tot geen profiel. De tweede tenniszool is voor de hardcourt tennisbaan. Dit is een zool bestaande uit een noppenprofiel en een zogenaamd visgraatprofiel, dit dankt zijn naam aan de vorm van een visgraat. Deze zool heeft over het algemeen een goed absorberende eigenschap om uitglijden tijdens de regen te voorkomen.

De laatste is gravel en heeft ook het zogenoemde visgraatprofiel, met dit profiel vormt zich een zool met meer grip en blijft gravel niet onder de tennisschoen plakken.

De maat en pasvorm van de tennisschoen

Schoenen moeten altijd goed zitten, maar zeker als er actief op wordt gesport. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden tijdens het aanschaffen van een paar tennisschoenen. De eerste tip is: Pas tennisschoenen pas aan het einde van de dag! Waarom? Aan het eind van de dag zijn je voeten dikker! Een andere tip: Zitten schoenen niet fijn op het moment van aantrekken? Koop ze dan niet! Het is achterhaald dat tennisschoenen ingelopen moeten worden! En een derde tip. Als je tennisschoenen gaat passen, neem dan tennissokken mee! Dan weet je precies hoe het voelt als je op de baan zou staan.

Bron: https://www.tennisfirst.nl/tennisschoenen/

Een reactie plaatsen