Het belang van dakgootreiniging

Het is erg belangrijk om je dakgoot schoon te houden. Veel mensen weten dit niet, maar vervuilde dakgoten kunnen voor veel problemen zorgen. In dit artikel lees je waarom het belangrijk is om regelmatig je dakgoot te reinigen.

Regenwater afvoeren

Een dakgoot hoort overtollig regenwater af te voeren. Via de dakgoot en een regenpijp verdwijnt het water direct in de grond. Wanneer de goot verstopt zit, kan het gebeuren dat er lekkages ontstaan. De voornaamste redenen voor een verstopte dakgoot zijn vogelpoep, bladeren, mos, takjes en overig vuil.

Gevolgen

Wanneer de dakgoot van je huis verstopt is, kan dit veel gevolgen hebben voor de leefbaarheid van je woning. Wanneer je dakgoot niet meer goed functioneert door een opstopping, heb je kans op lekkages en waterschade. Vaak beginnen lekkages bij het dak, maar ook waterschade op andere plaatsen is mogelijk. Wanneer er vochtplekken ontstaan, volgt er vaak schimmelvorming. Verder kan de dakgoot zelf natuurlijk ook beschadigen. Natuurlijk afval zoals bladeren en takjes kunnen er voor zorgen dat je dakgoot gaat verzuren. Stilstaand water kan er voor zorgen dat de dakgoot gaat scheuren of verzakken door het gewicht. Zeker als het vriest in de winter is dit een groot risico. Bovendien trekt stilstaand water ook allerlei insecten, vliegen en muggen aan.

Dakgoot reinigen

Om alle bovengenoemde gevallen te voorkomen is het belangrijk om je dakgoot af en toe te reinigen. Na een goede schoonmaakbeurt is niet alleen het vuil er uit gehaald, maar ook de dakgoot zelf is gereinigd. Veel mensen gaan liever niet zelf hun dakgoot reinigen, omdat het een lastige klus kan zijn. Je moet immers op een hoge ladder staan en het kan ook nog eens een smerig klusje zijn. Een professioneel bedrijf kan niet alleen je dakgoot reinigen, maar direct meer onderhoud aan huis doen. Denk hierbij ramen wassen, gevelreiniging of tuinonderhoud.

Een gedachte over “Het belang van dakgootreiniging

Een reactie plaatsen