Haal het maximale uit je zorgverzekering

Een nieuw jaar, een nieuwe zorgverzekering. Ieder jaar kan men in de laatste weken van het jaar aanpassingen doen in hun zorgverzekeringen. Vanaf 1 januari gaat je nieuwe zorgverzekering in. Je betaalt netjes iedere maand je premie, maar haal jij eigenlijk wel het maximale uit je zorgverzekering? Poliskompas.nl zette een aantal tips op een rijtje, om je zorgverzekering optimaal te gebruiken.

Dieetadvies

Ben jij aan het stoeien met je gewicht? En lukt het maar niet om die kilo’s kwijt te raken? Vanuit de basisverzekering kun je tot 3 uur per jaar gebruik maken van een professionele diëtist. Dus zoek jij naar een manier om af te vallen, gezonder te leven of een beter eetpatroon te krijgen? Vanuit de basisverzekering kun ook jij gebruik maken van 3 uur dieetadvies.

Stoppen met roken

Vele Nederlanders beginnen het nieuwe jaar met een goed voornemen; stoppen met roken. Helaas stranden veel van deze pogingen, en lukt het helaas niet velen om definitief te stoppen. Wist je dat je zorgverzekering je daar bij kan helpen? De overheid en zorgverzekeraars willen namelijk zo snel mogelijk af van alle ziektes die veroorzaakt worden door onder andere roken, dat besloten is om hulp bij stoppen met roken te vergoeden vanuit de basisverzekering. Het stoppen-met-roken-programma bestaat uit begeleiding, medicatie en hulpmiddelen. Één keer per jaar kun je deze hulp inschakelen, en wordt het vergoed door je verzekering.

Zorg in het buitenland

Betaal jij ook iedere vakantie weer aan je reisverzekering, en is dit wel echt nodig? Spoedeisende hulp vanuit het buitenland wordt namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Ook niet-spoedeisende hulp kan na toestemming van je verzekeraar vergoed worden. Bekijk dus goed welke voorwaarden jouw reisverzekering heeft en waar je allemaal voor betaalt, want een deel zal ook door je zorgverzekering vergoed kunnen worden.

Start het jaar goed, en haal het maximale uit je zorgverzekering!

Een gedachte over “Haal het maximale uit je zorgverzekering

Een reactie plaatsen