Experimenteer kist

Geef kinderen de mogelijkheid zelfstandig iets nieuws en leuks te leren

Kinderen zitten tegenwoordig vaak meerdere uren per dag achter de computer. Soms worden er dingen opgezocht voor school, maar meestal spelen ze spelletjes of gebruiken ze social media. Veel ouders hebben echter liever dat hun kinderen iets nieuws leren, of een andere hobby krijgen.

Wij van KidsExperienceCenter geloven dat kinderen meer leren wanneer ze plezier hebben en zelf dingen uit kunnen proberen. Daarom komen wij met een compleet nieuw concept. Met KidsExperienceCenter wordt de computer gebruikt om de basis van elektronica en programmeren te leren. De kinderen kunnen dit helemaal alleen, en hebben geen hulp van u nodig. Zo raken ze gewend aan het zelfstandig leren, wat later op school nog goed van pas zal komen. Komen ze er toch niet uit? Dan kunnen ze hulp vragen via onze website aan andere leerlingen. Onbewust leren ze dus ook dat samenwerken belangrijk is en dat ze om hulp kunnen vragen indien iets niet helemaal lukt.

Kortom, we willen kinderen niet alleen de basis van elektronica en programmeren leren, maar ook een aantal sociale vaardigheden en een nieuwe manier van informatie begrijpen en gebruiken.

Wij combineren e-learning lessen (Experiences genaamd) met onze experimenteer kist. Elke Experience bestaat uit een stukje theorie met daarbij een klein experiment dat ze zelf kunnen doen met de verschillende componenten die ze ontvangen. Kinderen zien dit dus niet op dezelfde manier als een les op school, maar meer als een leuke hobby waar ze ook nog eens iets van leren.

Waarom kinderen nu al dit soort dingen leren?

Er is veel werk voor mensen met een technische opleiding of die goed zijn in programmeren, en dit zal in de toekomst ook nog zo zijn. Daarom willen wij kinderen nu al de basis leren, zo kunnen ze beslissen of ze hier later iets mee willen doen tijdens hun opleiding.

Een reactie plaatsen