elektrische step

Elektrische step kopen

Elektrische steps worden steeds populairder in heel Europa. Het is maar een kwestie van tijd dat de regelingen ook hier in Nederland duidelijk gemaakt wordt en je gewoon met je elektrische step naar werk kunt rijden. Maar waarop moet je eigenlijk letten als je je eerste e/step koopt? Hieronder heb ik een lijst met handige tips sammengesteld waarop je moet letten om de beste e-step voor jezelf te kopen.

Prijs

Dit zal wel vanzelfsprekend zijn, maar er zijn veel verschillen in prijs als het om e-steps gaat. In het algemeen kun je er van uit gaan dat de duurdere e-steps ook van een betere kwaliteit zijn. Als je hierover onzeker bent is het altijd handig om reviews op te zoeken. Dit geldt ook voor elektrische step onderdelen die je extra kunt kopen.

Actieradius

De actieradius bepaalt hoe ver je met je e-step kunt rijden tot dat hij still valt. Dit hangt af van de motor die in elke e-step zit. Een e-step met een groter actieradius zal je meer geld kosten dan eentje met een kleinere actieradius. Het is dus belangrijk om te weten wat voor een afstand je met je e-step moet afleggen om te voorkomen dat je onderweg stilvalt. Ga dit eerst uitzoeken voor dat je een e-step koopt.

Het vermogen

Bij het vermogen gaat het weer om de motor. Hoe groter het vermogen des te sneller kan de e-step op snelheid komen. Het is belangrijk om te weten dat de maximale snelheid binnen de EU bij 25 km/h ligt.

Het vermogen van een e-step is ook belangrij voor als je veel heuvels moet bestrijden op je dagelijkse route. Is het vermogen te klein dan zul je sommige hellingen niet naar boven geraken. Bestudeer dus ook hiervoor je dagelijkse route voor dat je je e-step koopt.

Inklappen of niet?

Sommige e-steps zijn inklapbaar. Dit kan vooral handig zijn als je je e-step elke dag mee op de metro of trein wilt pakken. Een niet inklapbare e-step kan hier onhandig zijn. Wanneer je geen openbaarvervoer moet nemen dan is het aan te raden geen inklapbare e-step te halen. Dit is, omdat deze e-steps vaak een kleinere actieradius en vermogen hebben.

Een elektrische step kopen is geen eenvoudige keuze, maar ik hoop dat je met de hulp van deze tips al een beter beeld hebt gekregen.

Een reactie plaatsen